RAVO BIKE MARATON PODKRKONOŠÍM 2005
Datum:
13.8.2005
Počasí:
Polojasno, přeháňka
Teplota vzduchu:
22°C
Celkový počet startujících:
(80 km) 215

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
- Michal Janoušek 19-39 26. 134
   
   



Je to pro mě již druhá účast na závodech v Krkonoších, která opět patřila k dosti výživným závodům v sezóně. O tomto závodu jsem se doslechl při absolvování Krkonošského poháru MTB 2005 Havex, který byl krátký, rychlý a technicky náročný kde jsem dojel na 8. místě v kategorii Masters.
Na "80" kilometrů dlouhou trat' nás vyrazilo cca 215 závodníků. Po výstřelu z děla jsme vyrazili a po krátkém okruhu opět projeli centrem z kterého nás to vyhnalo přímo do drsného, lesního terénu.
Při stoupání na Zvičinu začalo husté dešt'ové peklo do kterého se přidal problém s mým sedlem (zvládnutelné). Následovaly krkolomné sjezdy a výjezdy v podobě bláta, kamenů, kmenů, proplétačky mezi stromy, táhlé lesní (pískové) cesty. To největší peklo přišlo cca 25 kilometrů před cílem, když mé sedlo vypovědělo službu úplně a odletělo někam do p.... Protože jsem to nechtěl vzdát, tak jsem se zmáčknul a závod jsem po dlouhotrvající a zničující jízdě dorval do cíle.
Závod byl dobře organizačně zvládnutý a závodníkům nedal nic zadara. Na závodu mě překvapily extrémní časové rozdíly mezi závodníky.

Michal Janoušek

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >