ORTIKA VALAŠSKÁ 24
Datum:
27. - 28.6.2009

Přemýšlím, jak nejlépe a výstižně napsat pár řádků z 5. ročníku Valašská 24, která byla letos zařazena do seriálu Mistrovství České republiky v 24 hodinovek, konaná 27.-28. června v obci Bystřička. Opět se nám nevyhnuly černé mraky, ze kterých poměrně hustě zapršelo. Teplo, vlhko, bahno a mrholení bylo strašákem z velké části závodu. Celý závod nás provázely neskutečné emoce...smích, radost, bojovnost, odhodlání vyhrát... se střídaly s lítostí, trochou slzyček, zklamání a hlavně smůly.

Tentokrát barvy Beskyd Biku reprezentovali kromě mě a Ladíka Křenka ještě známý vytrvalec Laďa Blinka a nenahraditelnou posilou byl Libor Bublík z týmu Superior Riders. Nutno podotknout, že Liborek naši partu doplnil až kolem 17. hodin, vracejíc se ze závodu Adrenalin Cupu v dobré formě.

Po týmové poradě se na start přesně ve 12 hod. formou Le Mans postavil Ladík Křenek, který závod neskutečnou rychlostí rozjel a tím nás dostal do vedoucí pozice. Kolem 17. hodiny netrpělivě čekající na naši divokou kartu v podobě již zmiňovaného Liborka, se Ladíkovi Křenkovi stal osudným pád, který ho indisponoval z perfektně rozjetého závodu. Verdikt lékařů : zlomenina klíční kosti. Byli jsme touto zprávou zdrceni, ale i přesto jsme se rozhodli v závodu pokračovat. Bliňošek prohlásil: pojedeme za Laďu. Také se tak stalo.
Díky našemu perfektnímu realizačnímu týmu, tvořeného managerem Radimem Hapalou a mechanikem i technikem v jedné osobě Štěpánem Ritterem, naše ujeté kimetry ubíhaly jako po másle. Děkujeme. Ani jsme se nenadáli a začalo svítat. Vedli jsme si velmi dobře a to přesto, že jsme pokračovali v závodě pouze ve třech.
Nakonec devátá hodina ranní, namotáním Liborkovy přehazovačky, rozhodla o definitivním 2. místě v kategorii FMIX. Nesmím zapomenout zmínit triumf za nejrychleji objeté kolo, které nepatřilo nikomu jinému než sympatickému závoďákovi Liborkovi.
Samotná trať oproti loňským ročníkům byla malinko pozměněna přidáním dvou technicky náročnějším úsekům. Líbila se mi. Pořadatelům patří velké poděkování za bezkonkurenční uspořádání závodu, který měl jako vždy vysokou úroveň. Za celý tým děkujeme. Děkujeme také všem lidem, co se za námi přišli podívat a fandili nám.

Výsledky FMIX >>>
Více informací o závodě na: www.mtbmaraton.cz

Monika Janošková

Foto by Monika Janošková, Štěpán Ritter, Vranis

< zpět na homepage >