JUNDROVSKÝ KOPEČEK - BRNO
Datum:
9.8.2008

Při mé návštěvě u sestry v Brně jsem se rozhodla absolvovat závod na horských kolech Jundrovský kopeček 2008. I přes to, že v pátek odpoledne se přes Brno přehnaly černé mraky, z kterých pořádně zapršelo, jsem se jela přihlásit a prezentovat. Při té přiležitosti jsem se z části seznámila s tratí, která měřila 45 km s převýšením 1200 m.
V sobotu odpoledne už jsem netrpělivě čekala na odstartování závodu, celý peloton asi se 120 závodníky vyrazil hodinu po poledni na středně náročnou trať. Po zaváděcí části mezi Jundrovskými ulicemi následovalo stoupání po užší cestě do lesní části Jundrovského lesa, kde jsem se snažila udržet pozici, což nebylo pro velké množství závodníků na trati snadné. Následovala příjemná rovinatá část lesem, kde jsem se pak napojila na prudké šotolinové stoupání, čímž začínal první ze tří 15 km okruhů. Pak už se střídaly prudší výjezdy s náročnými sjezdy. Trať vedla z větší části lesem, kde na konci jednoho ze stoupání nechyběla občerstvovací stanice. Po každém kole se závodníkům měřil čas elektronickým systémem Chapionchip, což bylo dobré pro konečné posouzení a porovnání výsledků.
A kdo byli Ti nejlepší? Celý závod ovládli borci z Merida Bike týmu, kteří se se svými výkony postarali o první 3 místa v kategorii mužů (18 - 29 let). Nejlepší čas z žen zajela elitní Pavla Nováková. Já jsem s vypětím sil dojela na 4. místě před loňskou vítězkou Magdou Krejčovou. Z závodu jsem měla velmi dobrý pocit, samotnou mě překvapilo, jak pěkný závod tamější organizátoři připravili. Nechybělo dokonalé značení trati, super fanoušci a tombola pro každého závodníka. Myslím, že by bylo fajn se příští rok na 3. ročníku sejít ve větším počtu v barvách Beskyd Biku.

Monika Janošková

IMG_0315
IMG_0476
IMG_0482
IMG_0483
IMG_0507
IMG_0508
IMG_0202
IMG_0208
IMG_0223

Foto by Monika Janošková

< zpět na homepage >