4.VALAŠSKÝ KRPÁL
Datum:
3.8.2007

V pátek 3.8. jsem v práci skončil dřív, abych měl co nejvíc energie na obhajobu prvního místa z loňska, ale od prvních chvílí na startu to vypadalo zajímavě, páč proti loňsku přijelo asi dvojnásobek bikerů a bikerek. Proto se dal čekávat velice rychlý závod a proti minulému ročníku taky o dost napínavější.
Velice mě překvapilo, že přijelo i pár kluků ze Slovenska a to z Dohňan, což tomuto závodu přidalo menší nádech mezinárodních závodů.
Hned po startu se udělal velký balík, kolem 80 bikerů a ten setrval asi 3 km, páč se to jelo většinou ještě pohodovým tempem. Asi po 3. km jsem se rozhodl, že udělám nástup jak vloni na prémii, ale po 200 metrech, když jsem dupal skoro na plný kotel, jsem žádnou prémii neviděl. To mě dostalo a zpomalilo, a to tak, že se kolem mě se prohnal Štefánik Jozef z Dohňan. Jeho brutální točení do kopce jsem nechápal a metr po metru mi ujížděl. Jeho tempo vydrželo až na Dušnou, tak se dalo očekávat, že si jede pro jasné vítěztví. Nechtěl jsem se s tím ale smířit, na Dušné jsme se tři kluci spojili a s velkým úsilím ho začali sjíždět. Měl už však takový náskok, to prostě nějak nešlo.
V posledním a taky největším stoupáku jsem udělal nástup, oběma klukům dostatečně ujel a jel si do cíle pro druhé místo, které bylo pro mě velice příjemné.
Na chatě Cáb na nás čekalo bohaté občerstvení, jídla, pití, prostě na co měl člověk chuť, to skoro dostal.
Pro mě je tento závod domácí záležitostí, tak jsem rád, že se zadařilo, byla pěkná účast a vyšlo taky počasí.

Galíček (Zdeněk Galda)

 

< zpět na homepage >