BRNO - ČERNÁ HORA - BRNO
Datum:
19.5.2007

Další díl letošního seriálu Kolo pro život se jel tentokráte v Brně. Původní název závodu Brněnská padesátka se změnil na Brno-Černá hora-Brno (73km). Jelikož jsem měl jisté studijní povinnosti rozhodl jsem se jeden den víkendu v Brně využít jinak, než učením.
Den závodu mě nepotkal v optimálním zdravotním stavu, neboť mi ve středu před závodem nevyšel jeden set na kole a odnesly to naražená žebra a sešitá brada! Ale vzhledem k tomu, že jsem již byl na závod přihlášen, tak jsem se rozhodl závod přece jenom zkusit.
Na start se postavilo 603 závodníků. Po oficiálním startu z letiště v Medlánkách se jelo ulicemi Brna přes Řečkovice asi 7 km až na okraj Brna, kde následoval ostrý start. Tato část mi přišla jako ne moc vhodně udělaná, neboť pro některé borce skončil závod po pádu ještě dřív, než byl ostrý start. Po ostrém startu následovalo docela dlouhé stoupání, na jehož vrcholu jsem přemýšlel nad tím, že ze závodu odstoupím. Nemohl jsem se vůbec nadechnout což se mi ještě v životě nestalo a pravděpodobně to bylo způsobeno mým středečním pádem. První polovina závodu vedla převážně po lesních cestách a nebyla moc záživná. Po průjezdu areálem pivovaru Černá hora byla trať už daleko hezčí. Nechyběly 4 brody kde se nejeden závodník vykoupal, tak i rychlé sjezdy lesem. Ke konci jsem se pěkně trápil. Měl jsem křeče v lýtku a v posledním kopci opět problém s nadechnutím.
Skončil jsem 143., což hodnotím vzheldem k mému tápení kladně.
Celkovým vítězem se stal Ivan Rybařík, duhý byl Jan Jobánek a třetí do cíle dorazil Ondřej Fojtík. Mezi ženami nenašla přemožitelku Barbora Radová.

Více informací o závodě zde >>>

Mizda

brno_ch07_0115.jpg brno_ch07_0370.jpg brno_ch07_0985.jpg DSC_58751.JPG DSC_58886.JPG

 

< zpět na homepage >