Vinařská 50 2006
Datum:
1.7.2006
Počasí:
zataženo
Teplota vzduchu:
20°C
Celkový počet startujících, kteří dokončili závod:
877

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
       
24.
Radim Herman
MB 4. 266
46.
Viktor Bolek
MA 16. 135
53.
Michal Konvičný
MA 18. 135
56.
Vítězslav Vrána
MA 19. 135
538.
Renata Sedláková
ZA 16. 61
  605.
Jana Bolková
ZA 26. 61  
 
   
  Výsledky-abs >>> Výsledky-kat >>>




Před letošní Vinařskou 50 jsme na základě loňských zkušeností (kdy těsně před závodem trochu zapršelo a závod se změnil v drsný hardcore) s napětím sledovali vývoj počasí, které díky povodním okolo řeky Dyje nevěštilo nic dobrého a my jen čekali, kdy se na stránkách pořadatele objeví poznámka o zrušení závodu. Naše obavy se však ráno po příjezdu do Šatova naštěstí ukázaly jako zbytečné. Počasí se umoudřilo, navíc jsme se dozvěděli, že pořadatelé vymysleli "trať - mokrou variantu". Ta se vyznačovala především vynecháním cca 10 km úseku hned po startu, který se za mokra téměř nedá projet.

Na start se postavilo přes 1000 závodníků, z našich to byla klasická trojice V.Bolek, R.Herman a V.Vrána, tentokrát nově doplněna o M.Konvičného alias Lakyho. Tak jako loni náš tým doplnily také dvě ženy: Jana Bolková a Renata Sedláková.

Závod se po startovním výstřelu rozjel v poklidném tempu, přesto však nebyla o drobné kolize nouze. Jadna z nich se bohužel nevyhla Lakymu, na kterého zezadu vyjel nějaký týpek a poté ho sestřelil z boku stylem "zajíc". Aby toho nebylo málo, ještě ho ležícího na zemi přejel Victor, který se díky tomu taky málem vyrakvil. Laky z toho naštěstí vyvázl jen s malými oděrkami, ohnutými ridítky a malým psychickým otřesem, který vyřešil Vranis trochou nadávek, které Lakyho vzpružily a naplno pokračoval dále. Menší problém posléze postihl také Renču, která si prožila v jedné ze zatáček svůj pád a musela dále pokračovat pouze s jednou brzdou a sedřeným zápěstím.

Asi na 10 km se zrychlilo a začalo se závodit. Z našich se držel vpředu Hermelín, v těsném závěsu za ním pak Victor, který si však s pár dalšími špatně odbočil a kousek si zajeli. Poté již závod probíhal díky perfektně připravené trati a vynikajícímu zabezpečení závodu bez problémů.

Do cíle z našich dojel nejrychleji Hermelín, kterému chyběla 1 vteřina k tomu, aby se dostal na stupně vítězů. Po cca šesti minutách dorazil Victor, Konva a Vranis. Holkám závod trval sice o něco déle, ale za výsledek se určitě nemusely stydět.

Vranis

 

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >