DO KOPCE I Z KOPCE, NA KOLE I PEŠKY
Datum:
20.8.2005
Počasí:
jasno
Teplota vzduchu:
26°C

Výsledky neřešíme...




Hezkého dne 20.8.2005 jsme se neohroženě pustili, jako každý týden, na další z výprav za vavříny a úspěchy. Naše kola nás tentokrát zavedla ke Slovenským hranicím, na horskou chatu Třeštík. Našim úkolem bylo objet časovku "Na kole i pěšky, do kopce i z kopce" dlouhou 15 km. Trať se proplétala nelehkým terénem zdejších kopců. Před závodem jsme se, spíš než rozjíždění věnovali přípravě zorných aparátů, poněvadž fáborky na trati byly až mikrometrických rozměrů, navíc na delší trati ve žluté barvě, které dokonale splývaly se zdejším terénem. A jak se naši členové vypořádali s těmito podmínkami a nástrahami přírody a pořadatelů ???

Nejvíce se vyvedl závod naší mladé naději Lubošovi Poláškovi. Ten měl absolvovat trať v délce 5 km, ale díky jedné, jak on říká " lajdácké pražačce" si svůj závod prodloužil z 5 na 15 Km. V cíli mu čas nezměřili tudíž absolvoval okruh ještě jednou a zvítězil v rozdílu dvou tříd o 4,5 minuty.
Druhý nejlepší výkon dne předvedl náš orel Víťa Vrána, který i přes bloudění a nepřízeň osudu vybojoval hezké třetí místo. Nenechal se rozhodit a zabojoval jak je jeho dobrým zvykem. Co se týká bloudění, na své si přišel i Kuba Říha, když přejel stejnou odbočku, jako Vranis a zanedlouho se začal obávat jestli jede dobře. Jeho obavy se potvrdily, když zaslechl slova " ocko, drevokocur.. hoďim po ňom ťehličku" a viděl značku Žilina 20 km. To ho stálo druhé místo (nakonec dojel na místě čtvrtém). Poté se oba setkali a celou situaci notně okomentovali s použitím slangových výrazů pro lehké ženy a ženské pohlavní orgány.

Zajímavá situace se přihodila Davidu Skalíkovi a Jakubovi Slovákovi. Ti se v jednom místě střetli přímo proti sobě. Po krátké domluvě, kdo vlastně jede dobře se vydali opět v dáli, jenže jejich cesta skončila v hustých a neprostupných lesích, odkud už není návratu. Tento závod tedy nedopadl dle jejich představ a byli diskvalifikováni. Stejný osud stihl i Rádese Hapalu, který nejprve najel na ježka, trerý mu totálně prošil plášť. Poté i jeho stihlo bloudění v nekonečných Beskydských lesích a následná diskvalifikace.

Jelikož se celý tým ztratil, polovina byla diskvalifikována, tak z toho musely být samozřejmě vyvozeny důsledky. Domů se jelo přes hřeben na Soláň + Víťa a já další bonusový kopec.

Pořadatelé je třeba pokárat za ne zcela viditelné značení. Na druhou stranu je nutno je pochválit za velice těžkou a hezkou trať a lidové startovné 104 kč a to včetně trička.

Jakub Říha & Vranis

 

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >