Silesia Bike Marathon
Datum:
20.5.2006


V sobotu 20. května jsme se vydali šířit slávu a věhlas BESKYD BIKU do Opavy, kde se jel již tradiční podnik - Silesia bike marathon.
Počasí před startem s námi maličko laškovalo, dokonce to vypadalo na májový deštík , ale nakonec se nad námi, zhruba devíti sty startujícími, smilovalo a v cíli jsme si mohli už pěkně na sluníčku popíjet pivínko, kofolku a vychutnávat si pořadateli precizně připravený program.

V dresu Beskyd Biku se na dlouhé 90 kilometrové trati představili Rádes Herman a Marek Náhlík, s krátkou 55 kilometrovou tratí se rozhodli pořádně zatočit Radim Hapala, Jakub Říha a mladý Kuba Stebel.
Na dlouhé trati si v konkurenci více jak dvou set jezdů obstojně vedl Rádes, dokončil na pěkném 7. místě ve své kategorii (18. celkově). Přímo báječně se ovšem uvedl nový člen týmu Marek, se soupeři a lehce blátivou tratí se pral tak udatně, že nenašel přemožitele ve své kategorii (15.celkově) a připsal tak BESKYD BIKE první letošní vítězství. Zde musím vedení týmu pogratulovat za zisk takové posily!!! Navíc je třeba podotknout, že Mára se v poslední době věnuje více jak tréninku stavbě nové rodinné barabizny, tudíž se od něj při troše tréninkové píle dají očekávat další výrazné úspěchy!!! Jen tak Dále Marku!!!

Nyní věnuji pár glos krátké trati. Na startovní čáře bylo překvapivě nabito!!! Dva členové profesionalního týmu Maxidek-Cannondale Marťas Haman a Pavel Čábelický si de fakto přijeli pro umístění na prvních dvou flecích a závod se také vyvíjel dle předpokladů - Pavel zvítězil, Marťas třetí, na druhé místo se vklínil opavák Tom Najser. V takovéto konkurenci se neskutečným způsobem předvedl člen BESKYD BIKU ´´golfista´´ Kubík Říha, jehož umístění na pátém místě s minimální ztrátou na čelo závodu je obrovským úspěchem!!! Po lehké viróze jsem si jakžtakž obstojně vedl i já (Hepoš), kdy jsem obsadil pěkné 22. místo celkově. Také Kuba Stebel předvedl krásný výkon a obsadil 116. místo celkově, ale hlavně získal spoustu nových zkušeností, které v budoucnu jistě zúročí.

Pro obě trati byl také vypsán závod družstev a i zde si týmy BESKYD BIKE nevedly vůbec špatně.
Na dlouhé trati obsadil tým ve složení Rádes Herman, Marek Náhlík a hostující Míra Ondřejka 4. místo. Na krátké trati tým BESKYD BIKE ve složení Radim Hapala, Jakub Říha a hostující Kuba Dokulil obsadil lichotivé druhé místo!
Silesia dopadla pro BESKYD BIKE velmi dobře a nezbývá, než si přát, aby i zbývající měření sil v bikovém terénu byly pro náš tým takto úspěšné!!! Předem děkuji za tréninkovou píli všem členům milovaného klubu!!!

Radim Hapala

Více informací o závodě & výsledky zde >>>

silesia_2006_000.jpg
silesia_2006_003.jpg
silesia_2006_004.JPG silesia_2006_002.jpg
silesia_2006_001.jpg
silesia_2006_005.JPG
silesia_2006_006.JPG
silesia_2006_007.JPG

 

< zpět na homepage >