PETYŠA TOUR 2005
Datum:
11.6.2005
Počasí:
zataženo
Teplota vzduchu:
20°C
Celkový počet startujících, kteří dokončili závod:
Dlouhá trať (58 km) 35, krátká trať (28 km) 64

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
Dlouhá trať
     
2.
Radim Herman
m 30-39 2.  
 
Michal Janoušek
m 19-29 1.  
Vladislav Křenek
m 40-49 4.  
         
     
Krátká trať
     
 
Jakub Slovák
m do 18
2.  
 
David Skalík
m 19-29
1.  
   
Boráková Ivana
z nad 35
1.    
 
Pavel Bartošek
m 19-29
10.  
 
Jakub Stebel
m do 18
10.  
 
Ritter Štěpán
m nad 50 2.  
      Výsledky.xls>>>




V sobotu 11.6.2005 se uskutečnil 2. ročník závodu "Petyša Tour", který pod záštitou hlavního sponzora, firmy PETYŠA SPORT uspořádaly společně místní kluby BESKYD BIKE a VALAŠTÍ BAJKEŘI.

I přes nepřízeň počasí se od časných ranních hodin začalo parkoviště u kina Panorama plnit auty odhodlaných bikerů, kteří se rozhodli absolvovat závod za každého počasí. Závodníci měli možnost zvolit si buď krátkou trať (28km s převýšením 800m), nebo dlouhou trať (58km s převýšením 1600m). Na startu se nakonec sešlo více jak 100 nadšených borců, což při počasí, které závodu předcházelo, předčilo očekávání pořadatelů.

Na dlouhou náročnou trať se spolu se zkušenými borci vydaly i ženy. Trať, jejíž start byl v devět hodin vedla přes Dolní Paseky k bývalé střelnici svazarmu, směrem na Krhovou a pod Velký Javorník. Následoval sjezd k Pinduli, dále k chatě Mír, na Skalíkovou louku a do údolí Bacova. Trasa pokračovala kolem řeky Bečvy zpět k Rožnovu a na Horečky s následným napojením na cestu, která závodníky dovedla až do cíle k Hospodě na Dílech.

Krátká trať, na kterou se o půl desáté vyrazilo 64 startujících, vedla opět směrem na Dolní Paseky, odsud k Hospodě Janoštík, poté mírným stoupáním k chatě Mír. Následoval rychlý sjezd na Dolní Bečvu, tam došlo k napojení na dlouhou trať.

S dlouhou tratí se nejlépe vypořádal Jiří Borák (DT Swiss Zlín), druhý v pořadí se umístil Radim Herman (Beskyd Bike) a jako třetí projel cílem Miroslav Ondřejka (Alve Veřovice).
Na krátké trati se nejlépe umístil Martin Duřpek ze Vsetína, následován Jakubem Slovákem (Beskyd Bike) a Davidem Skalíkem (Beskyd Bike).

Z kladného ohlasu řady závodníků, kteří byli spokojeni, jak s organizací, tak i s celým průběhem závodu lze předpokládat, že následující 3. ročník si získá ještě více příznivců tohoto závodu. Škoda že není v našem regionu více akcí tohoto druhu…

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >