Valašský orienťák 2006
Datum:
19.8. 2006

Report z orienťáku na Horní Bečvě začnu trošku netradičně už v pátek. S klidným svědomím jsem se večer spolu se svým druhem Vikoušem vypravil na návštěvu kulturního zařízení. Jak už to tak bývá, něco se popilo a k ránu přišly na řadu velké myšlenky. Ve Vikoušově hlavě se vzhledem k pozdní hodině a fridexu kolujícímu v žilách nás obou zrodila nebezpečná, ale lákavá idea, zúčastnit se závodu, ve kterém nedílného společníka tvoří mapa!
V sobotu v 10 hodin skutečně nechybíme na startu. Strategie je jasná! Co nevymyslí jedna hlava, vymyslí hlavy dvě! Co nevidí dvě oči, zajisté uvidí oči čtyři! Proto volíme kategorii dvojic. Startuje se intervalově po jedné minutě, každý účastník na startu dostane mapu s vyznačenými deseti kontrolními body.
Minutu před námi startují snad největší favorité závodu dvojic a sice Konva s malým Kubou (role favoritů jim právem náleží, páč večer před závodem nic nepožili a prospali většinu noci :) )
No …, v cíli je ovšem vše jinak. Všechny kontroly bez větších problémů nacházíme a nakonec přidáváme i vcelku obstojný výkon na kolech. V cíli máme na Konvu s Kubou luxusní náskok cca čtvrt hodiny. V celkovém pořadí nacházíme jen jediného přemožitele a sice protřelého ,,Orientálce" Hynka Svobodu alias Hyňase!
Závěrem musím zmínit výbornou organizační práci Ohloklikařů. Zavedení čipů závod pozvedlo a zpřehlednilo. Výborný guláš, pivo se též dalo pít, vcelku příjemně prožitá sobota: )
Jen ten pán s copánkem co rozléval guláš byl nějaký divný … : )

Radim Hapala




Více informací o závodě & kompletní výsledky najdete na www.ohlaklika.com

 

< zpět na homepage >