ODERSKÁMLÝNICE 2006
Datum:
30.9.2006
Počasí:
jasno
Teplota vzduchu:
24°C
Celkový počet startujících, kteří dokončili závod:
1113

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
       
47.
Victor Bolek
m 19-29
15.
253
49.
Jakub Slovák
m 15-18
6.
78
70.
Radim Hapala
m 19-29
27.
253
84.
Zdeněk Galda
m 19-29
30.
253
110.
Vítězslav Vrána
m 19-29
37.
253
 
126.
Tomáš Třetina
m 19-29
40.
253
 
137.
Zdeněk Kohoutek
m 30-39
35.
335
207.
Michal Konvičný
m 19-29
69.
253
376.
Radim Štekl
m 19-29
112.
253
 
515.
Michal Janoušek
m 19-29
151.
253
 
595.
Ondřej Bos
m 19-29
168.
253
808.
Štěpán Ritter
m 50-59
42.
80
 
  Výsledky.pdf >>> Soutěž družstev.pdf >>>




Oderská Mlýnice: Ředitelem závodu je Petr Konečný, sám bývalý výborný závodník s kontakty na ty nejlepší české cyklisty, kteří tedy každoročně zaplní první lajnu startovního pole - tak jako v předchozích letech tedy i v sobotu stál na startu například Pavel Padrnos, Ján Svorada, Tomáš Konečný, přijeli samozřejmě i borci týmu Česká spořitelna MTB. Mimo tyto zmíněné byly vidět i barvy Merida Biking Teamu, Maxidek-Cannondale, Grisoft XCR a další závodníci nejen z regionu - Radek Šíbl, DT Swiss Team. Poprat se o další body do Prestige Série se přijeli i závodníci Drásal Teamu Holešov a udržet první místo v této soutěži se chystali bikeři Hervis-CykloAdam.

Trať, vedená velmi citlivě Oderskými vrchy, měřila tak jako vloni 56 kilometrů a doznala jedné podstatné změny. Poslední kilometry do cíle byly vedeny bezpečnější cestou a pořadatelé tak zabránili pádům a zraněním, která se objevila na posledním kilometru v předchozích letech. Obecně se na Mlýnici nedá mluvit o příliš technické trati - šotolinové cesty vystřídá občas asfalt, případně výjezd po louce. Závod je tedy velmi rychlý a po trati se pohybují větší skupinky než je tomu zvykem na jiných závodech.

Už po startu z areálu Letního dětského tábora Spálovský mlýn v Klokočůvku u Oder se rozjelo velmi rychlé tempo. První kilometry vedly údolím Něčínského potoka a jako následek suchých dní předchozích se zde velmi prášilo. Na špici závodu se pohybovala asi pětatřicetičlenná skupinka, ve které samozřejmě nechyběl nikdo z favoritů. K prvnímu trhání skupiny došlo před obcí Spálov, kdy už se pole rozčlenilo na menší skupinky a navíc bylo rozředěno defekty (ten postihl například Lukáše Vlacha nebo Michala Přecechtěla) a do obávaného stoupání na Oderskou Mlýnici tak najížděla s menším náskokem skupinka ve složení Tomáš Konečný (Wiesenhof-Akud), Tomáš Vokrouhlík a Kristián Hynek (ČS MTB), Jiří Friedl a Milan Spěšný (Merida Biking Team), Jan Jobánek (Grisoft XCR) a Michal Bubílek (Fuji Bikeranch).

Ve stoupání za občerstvovací stanicí na 28. km se od ostatních kolegů z úniku odpoutali Tomáš Vokrouhlík a Jiří Friedl, kteří si vytvořili menší náskok, který ale udrželi dalších více než dvacet kilometrů do cíle. Stovky diváků tedy byly odměněny za povzbuzování a mohli se podívat na spurt této dvojice o vítězství. Ve spurtu byl silnější Tomáš Vokrouhlík a Oderská Mlýnice se tak opět stala kořistí jezdce České spořitelny MTB.

Minutu a půl po první dvojici přijela do cíle další silná trojice – třetí místo si v posledních metrech získal Milan Spěšný, bramboru Kristián Hynek a páté místo připadlo Honzovi Jobánkovi. Šesté a sedmé místo pak získali silničáři Tomáš Konečný a Pavel Padrnos.

Mezi ženami opět dominovala Alice Nedomlelová (SpinFit Liberec). Celkově druhá byla Barbora Radová (Profil KTM) a třetí dojela Julie Pekárková (Rock Machine Cyklomax Women).

Co říci závěrem? Jeden z posledních závodů série Kolo pro život a z úst závodníků zaznívaly samé superlativy. Není se čemu divit – když vyjde počasí, diváci fandí a kolo jede, není na co nadávat. Dovolím si tedy jménem všech zúčastněných poděkovat pořadatelskému týmu 2K Bike Clubu Odry a již nyní mám ve svém kalendáři poznamenáno datum 29.9.2007.

Autor článku: Tomáš Gladiš Článek převzat z dekbike.cz

Pro náš BESKYD BIKE je Oderská Mlýnice již tradičně vrcholem sezóny a zároveň pro mnoho našich členů jejich posledním závodem v roce.

Pro tento ročník jsme závod zpestřili ostře sledovaným duelem Karel Petružela versus Radim Štekl a náš tým přijel dokonce podpořit internacionál Ondřej Bos, který díky tomuto závodu snad dokonce změnil i svůj image a to tak, že ho nikdo nemohl poznat.

Z našich závodníků se s tratí nejlépe vypořádal Victor Bolek, výtečně závod zajel hned kousek za ním Jakub Slovák.

Svůj den Pravděpodobně neměl Michal Janoušek, když roztrhl plášť, na své si přišel také Michal Konvičný, když nezvládl svůj stroj a chvíli po startu zahučel do příkopy.

Poměrně dobře se nám taky dařilo v soutěži družstev, které jsme na trati měli celkem čtyři.

Duel Radima s Karlem vyšel kladně pro Radima i když anketa, která se tímto před závodem zabývala vyšla lépe pro Karla. Nutno dodat, že Karel své hlasující fanoušky rozhodně nechtěl zklamat, což dokazuje jeho sedřené koleno způsobené pádem na trati a bravurní dojezd do cíle, kde pak měl obrovské problémy s ubržděním svého kola.

Jak už to na Mlýnici bývá, nechyběla samozřejmě Happy hour Radegast, tentokrát zcela nově doplněna o Karlovu studánku.

Celkově lze tuto akci hodnotit jako velmi povedenou a perfektně organizovanou, což se na Mlýnici stalo již samozřejmostí.

Vranis

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >