MERIDABIKE TOUR 2005
Datum:
17.9.2005
Počasí:
zatazeno
Teplota vzduchu:
22°C
Celkový počet startujících, kteří dokončili závod:
Dlouhá trať 100 km) 331, krátká trať (54 km) 714

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
Dlouhá trať
     
67.
Vítězslav Vrána
m 19-39 61. 239
 
   
Krátká trať
     
25.
Victor Bolek
m 19-39
23. 480
69.
Michal Konvičný
m 19-39
59. 480
     
     



Jedním z posledních závodů letošní nabité sezóny byl závod MERIDA BIKE TOUR v Jedovnici. Letos byl poprvé zařazen do seriálu Českého poháru, tudíž zde nechyběla téměř kompletní Česká špička. Na start 100 km závodu se postavila dokonce i Gunn Rita Dahle, mistryně světa a olympijská vítězka.

Heslo pro tuto akci znělo: "Koza dojí krev!"

100 km:
Start kousek za kempem byl pouze na rozjetí, závodit se začalo až za Jedovnicí. Po pár kilometrech se trať plynule navedla z asfaltu do rozbahněného terénu. Postupně se startovní pole roztrhalo podle výkonnosti. Držím se kolem 70. fleku a jedu v dobře spolupracující skupince.

Zhruba po hodině jízdy mě předjíždí Gunn Rita a já se dozvídám, že spolu s dalšími závodníky bloudili. Snažíme se zachytit a trošku se zahákovat, ale není šance. Skupinku to spíše roztrhalo. Po průjezdu kempem po prvním kole (56km) se ocitám kolem první stovky. Druhé kolo jsem absolvoval ve znamení křečí, ale přesto se mi ještě podařilo oprat pár jedinců a následně excelovat v závěrečném zdrcujícím spurtu, který mi nakonec vynesl 67. místo celkově.

Závod nakonec ovládlo trio z Rock Machinu: Horák, Dítě a Hornych. Český pohár v maratonu vyhrál Olda Hakl z Merida Biking Teamu.

54 km:
Zde se vydal Victor Bolek s Michalem Konvičným. Victorovo klání se opět neobešlo bez pádu a ztráty computeru. Závod nakonec dokončil na slušném 25. místě, michal zajel na 69. pozici.


Závěrem bych rád poděkoval pořadatelům za dobře zvládnutý závod, značení tratě bylo podstatně lepší než v minulých ročnících. Občerstvení bylo na vynikající úrovni, ale uvítal bych místo prázdné lahve na prezentaci radši plnou na trati...

Vranis

 

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >