ŠVIH TOUR LOŠTICE 2006
Datum:
10.6.2006


Dá se říct, že na tento závod nás zlanařil nám všem dobře známy dravec Bob (Viktor B.), který se chtěl vybouřit před organizačními povinnostmi (neúčastí) spjaté se závodem Galaxy Petyša Tour.
Loštice (sýrečková vesnice) se nacházejí cca 5 km před městem Mohelnicí (cca 110 km od nás). Pořadatelé určili start všech třech tras na 13 hod. odpoledne, takže jsme vyjeli v cca 9 hod. Cestou jsme poslouchali speciálně vypálené CD Loštice (hustá muzika) plus šroubová vložka (zážitek). Na místo jsme dojeli s pohodovou rezervou, takže jsme měli dostatek času na zaevidování a patřičnou přípravu na závod.
Start byl společný pro všechny tři trasy (krátká?, střední-1 kolo, dlouhá-2 kola). Někdo by si řekl, že na tomto závodě nebude velká konkurence, ale opak byl pravdou. Trasa byla rychlá, terénní, tech. výživná, kopcovitá a dobře postavená (typ cross country).
V průběhu prvního kola cca 18 km došlo k vybočení z trasy vedoucí skupiny (Viki) spolu s následnou stíhací skupinou (Radim H., Michal J.) > špatné značení ve sjezdu. Po několika minutách sjetí s tratě nám došlo, že jsme mimo (aut) a nevidíme žádné směrovky, tak jsme hodili zpátečku a posléze jsme se napojili na trať. Začali jsme předjíždět típky, které jsme už jednou předjeli. Mezi naše největší stíhače "časové ztráty" patřil Viky a Radim. Krok s námi držel taky Michal K., kterému to tento rok taky opravdu dobře šlape (kdyby více trénoval, tak bychom určitě čubrněli), jen tak dál chlape!
V půlce druhého kola už měl každý vyjetou pozici, kterou byl schopen dorvat až do finiše.
Po závodě jsme se u fotbalového hřiště řádně občerstvili, nadlábli jsme se grilovanými kuřecími stehýnky, žebírky a ještě uzenou klobáskou.
Vyhlášení vítězů se odehrávalo v objektu místního koupaliště. Následovala tombola a rozdávání blikaček všem malým kolalistůlm, kteří si pro ni doběhli.

Michal Janoušek

 

Více informací o závodě zde >>>

Výsledky >>>

 

< zpět na homepage >