ZAVOLEJ MI DO KLUBU - KAROLINKA 2005
Datum:
6.8.2005
Počasí:
polojasno
Teplota vzduchu:
25°C
Celkový počet startujících, kteří dokončili závod:
34

V Sobotu 6.8. se v našem okolí jely hned dva závody. Tudíž bylo třeba rozdělit se a opanovat obě fronty.
Tým jsme nemalý, tak to nebyl žádný problém. Štace, která se vydala do Karolínky na zdejší časovku byla početná...
Jakub Říha, Viťa Vrána , Victor Bolek , Šťepán Ritter , Pavel Bartošek a nová posila, která přišla z konkurenčního Hokoru jménem Radim Hapala.
Ke startu jsme byli přivoláni v 11 hodin. Startovní pole, které čítalo 34 startujících se vydalo na 20 km dlouhou trať v minutových intervalech.
Během závodu jsme museli vyřešit nejednu prekérní situaci.... první nastala hned po startu, kdy na nás čekalo 8 km dlouhé stoupání na Vsackou Tanečnici. Dále hřeben na Čarták a tam nejvetší svízel...třetinka piva nejmenované značky. Pro nás, jakožto sportovce,to byla velmi zdlouhavá a obvzlášť nepříjemná situace.
Každý se s tím však naštěstí nějak popral a hurá na sjezd do Karolínky. Pořadatelé byli schovívaví a tento rok, kvůli počasí, nezařadili do závodu brod přes řeku Bečvu. Následoval přejezd přes frekventovanou silnici a na závěr opět ta pekelná sklenice zlatavého moku.

Výsledky dopadly takto:

Já si dovolím tvrdit, že závod jsem prohrál na Čartáku u již zmiňovaného piva, se kterým jsem se potýkal okolo půl minuty. Skončil jsem na druhém místě o 7 vteřin. V kategorii 20 až 25 let 1. místo
Půl minuty za mnou a tedy na třetím místě doletěl Víťa Vrána, který vyhrál kat. 25 až 30
Čtvrtá dojela naše nová akvizice Radim Hapala, ten se potýkal s problémy převodníku.
Smolně dopadl závod pro Victora Bolka... Tomu v závěrečném sjezdu zkřížil cestu trn v plášti od nezbedného bodláku. I přesto obsadil hezké 7. místo.
Pavel Bartošek se stal vítězem kategorie 30 až 35 let a celkově skončil na slušné 12. pozici.
Veteránskou kategorii jednoznačně ovládl naš guru Štěpán Ritter. Ten si mimochodem zlepšil čas oproti minulému roku o 8 minut, což je nejvíc z celého závodního pole.
Hlavní cena byla bečka piva, která se udělovala jezdci, jenž něl pátý nejrychlejší čas. My jsme si zde přirozeně přijeli zavávodi a docílit co nejlepších výsledů. Tato cena nás takřka nezajímala, i když je pravda, že by se hodila, jako občerstvení na nadcházejíci schůzi oddílu. Jenže co štěstěna nechtěla, opanovali jsme jen místa kolem a domů jsme si dovezli 7 lahví rumu od hlavního sponzora, místo onoho soudku.

Závod hodnotím úspěšnĚ nejen proto, že v první pětce jsme měli 3 jezdce, ale táké díky vítězství našich členů ve čtyřech kategoriích.

Jakub Říha


Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >