VÝJEZD NA VELKÝ JAVORNÍK
Datum:
10.9.2005
Počasí:
jasno
Teplota vzduchu:
24°C



10.9.2005 se konal 14. ročník kultovního závodu na Velký Javorník. Zde je za úkol z Frenštátu pod Radhoštěm vystoupat 7.1 km s převýšením 520 metrů, a to v co nejkratším čase, až na samý vrchol vysoký 917, 8 metrů. I přesto, že se jela ve stejný den Valašská 50, tak zde byla hojná účast 92 závodníků.
Již před startem jsme zlistili, že konkurence je oproti minulým ročníkům mnohem silější, ale nikdo z nás to neřešil a všichni se nad tím tak nějak povznesli. Heslo, které jsem vyhlásil před startem znělo:" kdo se na vrchu nepoblije, jel pod své možnosti". Pochvalu můžu udělit Victoru Bolkovi, který mé přání jako jediný splnil. Zřel jsem to na vlastní oči, což mě taky potěšilo. Nebylo toho sice moc , ale stačilo to.
Před starovním výstřelem pak byly ještě problémy s jednou nerozvážnou fanynkou, byla trošku jiná, než na které jsme zvyklí. Neměla prsa dvojky, ale vemena šestky, dále dva rohy, ocas a téměř tunu. Tato strakatá fešanda nedbala na výzvy pořadatelů a bezostyšně se trousila po trati.

A jak dopadly výsledky, kdo se dokázal nejvíce zmáčknout ???
Vítězem se stal Karel Videcký z Max Cursoru.
Já jsem musel bojovat nejen s nepříjemným kopcem, ale také se zdravotními problémy, které částečně ovlivnily I můj výkon. Přes to jsem s pátým místem celkově relativně...přiměřeně... spokojen.
Forma z minulého týdne vydržela Victoru Bolkovi. Když k tomu přidal bojovnost, která je mu vlastní, vzešlo z toho velice hezké 8. místo.
I když kopce nejsou jeho doménou zvládl Michal Konvičný 7 km dlouhé peklo v slušném čase a umístil se na 13. místě v kategorii mužů 20-39 let.
Ve shodné kategorii skončil za Michalem jeho stájový kolega David Skalík, který se ještě stihl vměstnat pod 30 minutovou hranici.
Kategorii žen 35-49 ovládla naše Ivana Boráková, která si mimochodem odvezla cenný skalp v podobě předstižení juniorské vícemistrině republiky v silničním závodě Pavly Vaňurové.
Těsně pod stupni vítězů zůstal tentokrát v kategorii 50-59 Štěpán Ritter. Ten také díky kolizi na začátku závodu přišel o možnost atakování hranice 40 min.
Náš nejmladší Daniel Slovák si dojel pro 5. místo v kategorii do 13 let.
Jeho bratru Jakubovi Slovákovi se závod vydařil na výbornou. Nejen že vyhrál svou kategorii 14-17 let, ale celkově obsadil vynikající 13. příčku.
V téže kategorii nemocí oslabený Luboš Polášek vybojoval 5. místo.

Tento závod lze zařadit mezi ty povedené, naši svěřenci jeli na hranici svých možností a ukázali, že před Oderskou mlýnicí formu máme.

Jakub Říha

 



< zpět na homepage >