HOMO HARDCOREUS 2005
Datum:
9.7.2005
Počasí:
zataženo
Teplota vzduchu:
17°C


V úterý 5.7. při výletu s Raduší a rodinou Blinkových jsem se dozvěděl, že se v okolí jede triatlon. Myšlenka na to, že bych se ho mohl zúčastnit mě zaujala. A tak jsem začal 3 denní přípravu.
Po výletu na kole jsem v rámci tréninku doběhl do obchodu pro rohlíky (má představa, že to bude pro závod stačit se nakonec ukázala jako mylná). Večer jsem triatlonové soustředění završil pár tempy ve vaně.
Druhý tréninkový den byl totožný, až na to že jsem se večer vydal zkusit plavat i na bazén. Můj přesný plavecký plán od Filipa Ospalého narušili mládí výtržníci, které musela z vody vytahovat městská policie a já musel být zajisté u toho.
Přišel den D. Na startu jsem byl středem pozornosti, nejen kvůli hulákání: " do té vody nevlezu, protože z ní olezu ", nebo přemlouvání pořadatelů o zapůjčení veslice, ale především proto, že jsem měl vypůjčený neoprén nejen naopak, ale také naruby. Po zaznění startovního výstřelu jsem se ujal, jak jinak než vedení. Po asi 20 m dlouhém plaveckém úniku můj naskok v mžiku stáhli favorité a přehnali se doslova přeze mě.
Z vody jsem vybíhal křičíc: " týden se nemyju a vodu nechci ani vidět". Na řadu přišlo kolo, ale místo pekelného stahování soupeřů do Dílů jsem prožil tento kopec v mdlobách a bolestech hlavy. Nebyl jsem zvyklý na přechod z vody a to mě složilo. Ale na hřebenu už jsem to byl opět já a bezostyšně se pouštěl do všech sjezdů. Při jednom z těch letů jsem bohužel píchl a tím ztratil naději na 3. místo v krajském přeboru teréního triatlonu. Nakonec přišel běh, nepříjemná zkušenost, mám na to bestiální vzpomínky.

Ráda na závěr: nedoporučuju provádět tuto činnost. Tudíž nakonec 5. místo celkově a 4. v krajském přeboru.

Doporučuji vyzkoušet třeba některou z x-tera zavodů.....je to peklo :o)

Jakub Říha

 

Více informací o závodě zde: >>>

< zpět na homepage >