HOŠEK MOTOR BIKE TOUR
Datum:
3.9.2005




3.9. 2005 jsme opět nezaháleli a vyjeli šířit slávu Beskyd Bike. Tentokrát byla naše výprava útlejší, skládala se jen s Victora Bolka a mé maličkosti. Chtěli jsme využít volného místa a ukázat atmosféru závodů a náš um, dvěma vyvoleným z několika desítek, možno i stovek fanynek. Situace se však vyvrbila tak, že jsme jeli nečekaně sami... nevadí, aspoň jsme mohli dát kola dovnitř auta. Tímto činem jsme však vyloučili možnost vzít s sebou, na ukrácení dlouhé chvíle, nějakého stopaře, či stopařku. Nic nebránilo tomu vyrazit směr Brno, na .... .Heslo dne, které jsme zvolili bylo:" Nasyp do sebe co můžeš a co se do tebe vleze"
Pořadatelé připravili 3 různě dlouhé tratě: 20, 50, 75 km. My zvolili zlatou střední cestu s, dle pořadatelů, největší konkurecí. Na startovní čáru jsme se postavili v 11 hodin, těsně vedle svaly bujně obdařeného mistra ČR Pavla Boudného. Všechny kategorie byly vypuštěny najednou. První kilometry se vlekly v opalovacím tempu, poněvadž závodníci tušili, že možnost k opálení svých údů již nebude dostatek. První dva mírné kopce rozdělily sémně od pleva. Já s Victorem jsme zůstali ve 20 členné vedoucí, semenné skupince. Závod se nesl v duchu pěšin a polních cest, bez větších kopců. V další části závodu se začala dělit nejen tato početná skupina, ale i já a Viky. Před rozdělením tratí 50 a 75 km jsem ztrácel na vedoucího Pavla Boudného pouhých 200 metrů. Po rozdělení se většina naší skupiny vydala na kratší z tratí. Zde na mě přišla krize a nebyl jsem schopen uviset smrtícímu tempu vedoucích závodníků. Poslední kilometry jsem strávil již sám a do cíle dojel na chválitebném pátém místě. To můj stájový kolega Vikouš neměl pozici tak lehkou. Bojoval ve skupince, která se rvala o 8. až 11. místo. Jasně ukazoval ,kdo je zde pánem, až do doby než přišla jedna z nepříjemných, prachem a štěrkem posetých, zatáček, kde položil nejen svůju monopost Subaru, ale také své tělo. V křeči se svíjejíc... řvouc... chvíli bojoval sám se sebou, poté naskočil na bike a dobojoval závod na hezké 11. pozici.
Závod hodnotím jako velice vydařený.
Rada na závěr: Nejezděte v balíku za Pavlíkem Boudným jeho musculus gastrocnemius (sval lýtkový) je nejen ohromný a obludný flák masa, ale na sebevědomí to dozajista nepřidá.

Lovu zdar a biku zvlášť!

Jakub Říha

 

Více informací o závodě zde >>>



< zpět na homepage >