Brněnská 52 české Spořitelny 2005
Datum:
30.4.2005
Počasí:
Jasno
Teplota vzduchu:
22°C
Celkový počet startujících:
647

 
absolutní pořadí
jméno
kategorie
pořadí v kategorii
počet lidí v kategorii
 
9. Radim Herman
M40
5.
153
16. Vítězslav Vrána
M30
4.
129
50. Viktor Bolek
M30
21.
129
65. Michal Janoušek
M30
26.
129
165.
Michal Konvičný
M30
58.
129
  262.
Radim Štekl
M30
86.
129
 
384.
Štěpán Ritter
M60
24.
38
     
výsledky.xls

Více informací o závodě zde >>>

V sobotu jsme absolvovali v letošní sezóně první závod s naší velkou účastí, Brněnskou 52. Na dobře připravenou 54 km trať, která byla i díky dobrému počasí sjízdná pro všechny, se vydalo celkem 647 závodníků. Nejrychleji z nás tentokrát zajel náš poloprofesionál R.Herman, za ním pak V.Vrána, V.Bolek, M.Janoušek, M.Konvičný, Š.Ritter a R.Štekl.
O doprovod a zajištění závodu se postaral náš realizační tým ve složení V.Křenek a V.Křenková.

Novinkou zde byla možnost změny kategorie, v případě, že závodník po dojezdu do cíle zjistil, že by se tímto dostal na stupně vítězů.

Po té určitě všechny závodníky potěšilo zjištění, že mají nárok na těstovinový salát a pivo (vynikající kombinace). Ti, kteří se těšili na guláš a nebo zásadoví sportovci, kteří nepijí pivo však měli smůlu.

Velmi podivně také probíhala tombola startovních čísel, která byla předem losována.
Kvůli tombole jsme zde ale nepřijeli, tak jsme se nad tím moc nepozastavovali.

Čekali jsme však na vyhlášení týmové soutěže, jejichž přihlášky se vypisovaly při prezentaci závodu, ale marně. Týmová soutěž se nakonec nevyhlašovala bez udání jakéhokoliv důvodu.

Korunu všemu pak nasadila dražba dresu Lance Armstronga, jejíž výtěžek měl jít na konto nadace Krtek, což je bezesporu záslužná činnost. Problém byl ale v tom, že vyvolávací částka začínala na 56.000,- Kc s tím, že už někde probíhala jakási předdražba. Tuto částku ale nehodlal nikdo akceptovat. Po 10 minutách trapného přemlouvání tak dražba skončila velkou ostudou a dres zůstal majiteli z předchozí dražby. Ten zřejmě ve snaze zachránit danou situaci po odklepnutí údajně přihodil další 4.000,- za což sklidil obrovský aplaus.
Zde by si měl pořadatel vzít příklad z dražby dresu na Oderské Mlýnici. Konečná částka sice nebyla tak vysoká, ale byla to show. Dle našeho názoru se měla udělat dražba jiného dresu a začít na ceně 5000,-.

Když jsme chtěli na jakýkoliv nedostatek ohledně závodu upozornit, případně se domoci nějakého vysvětlení, nebo poradit, jak udělat tu či onu věc lépe, odmítl se s náma ředitel závodu p. Ludo Nazarej o čemkoliv bavit. Podle všeho ale bylo nespokojených závodníků více, což dokazovaly příspěvky v návštěvní knize na internetových stránkách závodu B52. Zde však byl pořadatel neskutečně aktivní a pilně příspěvky, které byly pro něj zjevně nepohodlné, mazal, místo toho, aby se na ně pokusil jakýmkoliv způsobem reagovat a podat alespoň nějaké vysvětlení zde udaných problémů.




< zpět na homepage >