Akademické mistrovství republiky
Datum:
5.5.2006



5.5 2006 jsem se vydal s výpravou Olomoucké univerzity na akademické mistrovství republiky. Tento rok hry hostilo město Brno.
Rychlá a technická trat s hezkými sjezdy předurčovala hezký a divacky atraktivní závod. Za startovní čáru se postavilo na 70 závodníků z různých koutů země. Největší respekt budil Véna Hornych z Cyklomaxu, ultramaratonec Šíbl, Jobánek z Joka, pyšně se nesli i zavodníci ošaceni v dresech Apache a Kooperativy, plus další nám více či méně známí závodníci.
Jelikož jsem již nelicencovaný jezdec tak jsem se musel zařadit někam na 40. místo startovního pole. Po výstřelu z pistole nastal boj o místo ve předu, uličky v lese byly uzounké a proto bylo velmi těžké, někdy až nemožné dostat se do popředí. Zde se ztrácely potřebné vteřiny. V kopcích a technických sjezdech už záleželo jen na nás. Postupně se mi dařilo prokousávat polem vpřed až do první desítky. Troška smůly na závěr, kdy jsem o jisté 8. místo přišel těsně před cílem, díky vytrhnuvšímu pedálu. Přesto jsem s výsledkem spokojen a hodnotím ho velice kladně. Musím přiznat, že nyní trávím více času na golfovém hřišti než v pedálech mého fešáka aformu spíše vylehávám než abych ji vyšvihal :o)...snažím se řídit tím, že když to není najeto na tachometru musí to být v hlavě...
Přesto mě mrzí ne až tak nevelká ztráta od 3. místa, která by zaručovala výlet na univerziádu do Korey...

Celkově 9. místo
Nelicencovaní 1. místo

Jakub Říha

 

 

< zpět na homepage >