ALVE MTB VEŘOVICKÉ VRCHY 2006
Datum:
27.8. 2006

Alve Veřovické vrchy se letos jely již počtvrté a centrum závodu bylo opět v blízkosti obce Veřovice – tu byste hledali nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Loňský ročník vyhrál Radim Kořínek před Martinem Horákem a Radkem Dítětem. Letos se měly tzv. „Veřovice“ jet už 19. srpna, ale vzhledem k termínové kolizi s mistrovským závodem v maratonu se rozhodli pořadatelé termín přesunout a udělali dobře.

Na start se do Veřovic sjela takřka kompletní česká špička – přijel mistr republiky v XC i maratonu Pavel Boudný, druhý z mistráku v maratonu a vítěz sobotního Moravského Bike Maratonu Ivan Rybařík, nechyběly týmy Maxidek-Cannondale, Max Cursor, Grisoft XCR a north.bikezone.cz, regionální DT Swiss včetně mistra republiky v maratonu kategorie Masters Svati Janečky. Přijel i Martin Horák (Rock Machine-Cyklomax), do celkového pořadí chtěl jistě promluvit i Karel Hartl (Kelly´s Racing Team) a na poslední chvíli se prezentovali i závodníci týmu Merida (kromě Milana Spěšného). Chyběli snad jen zástupci České spořitelny MTB (tu tady reprezentoval snad jen bratr Ondry Fojtíka – Honza), ale přesto byla startovní listina našlapána známými jmény a pohled na první lajnu startovního pole připomínal spíše pohled na první lajnu mistrovství republiky než regionálního závodu. Počasí navíc tentokrát vyšlo na jedničku – 37 kilometrů dlouhá trať s převýšením 1150 metrů byla výrazně sušší než vloni a tak se dal očekávat velmi rychlý závod…

Po startovním výstřelu ve 12 hodin šel na špici dvousethlavého davu bez ostychu Pavel Boudný, ve stínu mistra republiky pak jela skupinka těch nejsilnějších závodníků… Z čela závodu odpadnul již v prvním stoupání loňský mistr republiky v maratonu Martin Horák – „Nejede mi to“ hlásal a závod nakonec dokončil na 39. místě. Již na 10. km, což byl vrchol Velkého Javorníku, přijela s malým náskokem dvojice Pavel Boudný (Bicy.cz) a někdejší mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Mlynář (Max Cursor). Za nimi pak Ondřej Fojtík (Merida Biking Team), Ivan Rybařík (khs.cenytisku.cz), Karel Videcký (Max Cursor), Jan Jobánek (Grisoft XCR). Začátek nesednul loňskému vítězi Radimovi Kořínkovi – ten se v tuto chvíli pohyboval na 12. místě. Na vrcholu stoupání na 23. km se na čele již napevno usadila výše zmíněná dvojice Boudný-Mlynář, která také navýšila svůj náskok na další pronásledovatele – třetí jel v tuto chvíli Ivan Rybařík, za ním s minimálními odstupy Karel Videcký a Jan Jobánek. Ze skupinky odpadnul vinou defektu Ondra Fojtík, defekt postihnul i Michala Přecechtěla nebo Karla Hartla.

Zbývá posledních pět kilometrů do cíle a přituhuje, ale na čele se v boji o 15.000 Kč stále drží kompaktní dvojice Mlynář-Boudný. Že by se rozhodovalo ve spurtu? Ne, v posledním stoupání těsně před cílem zaútočil Zdeněk Mlynář. Zvednul se ze sedla a větší a těžší Pavel Boudný již nezvládnul jeho atak zvrátit. V cíli se tedy z vítězství radoval Zdeněk Mlynář z ostravského týmu Max Cursor, čtrnáct vteřin po něm protnul cílovou pásku Pavel Boudný (Bicy.cz/Opportunity). „Celý závod jsme odjeli ve dvojici – utrhli jsme se už v tom prvním kopci, ale v závěru mi Zdeněk nastoupil a bylo po závodě“ řekl v cíli Pavel. Třetí Ivan Rybařík (khs.cenytisku.cz) také rozhodnul o svém umístění až v posledních pěti kilometrech, brambora tak zbyla na Karla Videckého (Max Cursor) a pátý dojel do cíle osamocený Jan Jobánek.

Článek převzat z
dekbike.cz

Z našich závodníků se na trať vydali: Radim Herman a Zdeněk Galda. Radimovi se nakonec podařilo umístit ve své kategorii na 3. místě, Zdeňa pak ve své kategorii dojel 29..

Vranis



Více informací o závodě & kompletní výsledky najdete na www.alvemtb.cz

alve_2006_1.jpg
alve_2006_2.jpg
alve_2006_3.jpg
alve_2006_4.jpg
alve_2006_5.jpg
alve_2006_6.jpg
alve_2006_7.jpg
alve_2006_8.jpg

Fotky s radostí pro BESKYD BIKE vyfotil Honza Kramoliš - www.hoda.cz

< zpět na homepage >